Kurser

VÅRA KURSER 2023


10-11 JUNI
UPPSALA

 
Grundkurs gärdesgårds-bygge, 2 dagar

 

Intensivkurs där du lär dig grunderna i gärdesgårdsbygge och utvecklar dina kunskaper under två dagar. På kursen arbetar vi med att hägna in hagar och odlingar på friluftsmuseumet Disagården i gamla Uppsala. Vi bygger även en traditionell grind under kursen. Kursen arrangeras i samarbete med Upplandsmuseet.


Pris 3500 SEK.

23-24 SEPTEMBER
STOCKHOLM

 

Grundkurs gärdesgårds-bygge, 2 dagar


Intensivkurs där du lär dig grunderna i gärdesgårdsbygge och utvecklar dina kunskaper under två dagar. Vi bygger även en traditionell grind under kursen. Kursen hålls på Aspentorpet i Västerhaninge söder om Stockholm.


Pris 3500 SEK.

KURS I GÄRDESGÅRDSBYGGE - UPPLÄGG

2-DAGARSKURS I GÄRDESGÅRDSBYGGE - GRUNDKURS

 

Vår tvådagarskurs är en intensivkurs med inriktning på praktik och egen utveckling. På kursen går vi under dag ett igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården samt övar grunderna. Under dag två finslipar vi våra kunskaper och bygger vi intensivt hela dagen. Dessutom övar vi på att hantera olika typer av svårigheter som kan uppstå under bygget samt gör en öppning in till gärdesgården, alternativt en stätta. Inga förkunskaper krävs, däremot behöver du ha vana av att arbeta med handverktyg. Vi är utomhus hela kursen, arbetet är stundtals fysiskt ansträngande.

 

Aktuella kursdatum samt kursplatser hittar du här ovan.

 • 2 dagar
 • Arrangeras på följande platser:
  -Västerhaninge, Södertälje, Uppsala, Sigtuna
 • Öva på att bygga olika modeller av gärdesgård

 

FORTSÄTTNINGSKURS I GÄRDESGÅRDSBYGGE - AVANCERAD

 

Två dagar. Den här kursen är för dig som har gått grund- eller intensivkursen, eller har prövat på att hägna gärdsgård traditionellt tidigare. Kursen kräver förkunskaper i materialberedning till gärdesgård (klyvning, barkning, vidjor mm) samt vana att arbeta med handverktyg. Vi reser olika typer av gärdesgård i varierad terräng, jobbar med olika typer av svårigheter samt bygger också en grind enligt traditionell modell.

 

Övernattning sker på kursplatsen i delad stuga/motsvarande eller på vandrarhem i närheten av kursplatsen. Aktuella kursdatum samt kursplatser hittar du här ovan.

 • 2 dagar
 • Arrangeras på följande platser:
  -Västerhaninge
 • Öva på att bygga olika modeller av gärdesgård
 • Lär dig göra en traditionell grind eller öppning in till gärdesgården